Οι μάχες στους βάλτους συνεχίζονται στο Swamp Defense 2

Σε ένα μικρό και ήσυχο χωριουδάκι, ένας περίεργος επιστήμονας προσπαθούσε να δημιουργήσει μια μηχανή, την Arcade Klonomat, η οποία θα κλωνοποιούσε τις αγελάδες, με σκοπό την αύξηση της παραγωγής γάλατος. Από τις πρώτες κιόλας δοκιμές ανακάλυψε ότι οι αγελάδες δεν μπορούν να κλωνοποιηθούν λόγο της υψηλής περιεκτικότητας πρωτεϊνών που υπάρχουν στο γάλα. Μιας και τα σχέδιά του απέτυχαν, αποφάσησε να βυθίσει την μηχανή του στον κοντινότερο βάλτο, ελπίζοντας να χαθεί για πάντα. Από τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα στο χωριό.

Δεν είχε υπολογίσει τα τοξικά απόβλητα που έπεφταν στον βάλτο από ένα κοντινό πυρηνικό εργοστάσιο, με αποτέλεσμα η Arcade Klonomat να δημιουργεί φριχτά και απαίσια τέρατα, τα οποία άρχισαν να κάνουν επιθέσεις στο χωριό. Οι γενναίοι χωρικοί προσπαθούσαν με κάθε μέσο να αντιμετωπίσουν τις ορδές των τεράτων, αλλά αυτό σιγά σιγά γινόταν πολύ δύσκολο. Ο επιστήμονας αντί να ψάξει να βρει μία λύση στο πρόβλημα, δημιούργησε μια νέα μηχανή για να κλωνοποιεί τους ανθρώπους. Αλλά για να την χρησιμοποιήσουν οι χωρικοί έπρεπε να πληρώνουν τον επιστήμονα αρκετά χρήματα. Μην έχοντας τι άλλο να κάνουν, οι κάτοικοι αναγκαστικά έδιναν λεφτά στον επιστήμονα για να κλωνοποιούν τον εαυτό τους, ώστε να γίνουν περισσότεροι και να συνεχίσουν να αποκρούουν τις επιθέσεις των τεράτων, και να μην παραδοθούν στις ορέξεις τους.

Η παραπάνω ιστορία είναι το σενάριο της συνέχειας του Swamp Defense από την AmiBoing. Το Swamp Defense 2 είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια και βάθος, και συνολικά πολύ καλύτερο από το πρώτο. Έχει πάρα πολλά νέα στοιχεία όπως περισσότερους χαρακτήρες με διαφορετικές ικανότητες, αλλά και δυνατότητα χρήσης αντικειμένων με διάφορες ιδιότητες και λειτουργίες.Το παιχνίδι είναι τύπου tower defense όπου οι εχθροί ακολουθούν σε κάθε πίστα μια συγκεκριμένη διαδρομή και σκοπός σας είναι να βάλετε τους χαρακτήρες σε τέτοια σημεία ώστε να καθαρίζουν ό,τι περνάει.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι στο ίδιο cartoon ύφος με το πρώτο παιχνίδι, εμπλουτισμένα με καλύτερα εφέ και σε HD ανάλυση. Η μουσική επένδυση είναι πολύ όμορφη, η οποία συνοδεύει το παιχνίδι σας δίχως να γίνεται κουραστική. Παρόλα αυτά μπορείτε να την κλείσετε και να κρατήσετε μόνο τα ηχητικά εφέ, αν θέλετε.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού είναι:

  • Ύπαρξη καταστήματος στο παιχνίδι απ' όπου μπορείτε να εξελίσσετε τους χαρακτήρες σας ή να αγοράζετε νέα όπλα. Εκεί πληρώνετε με credits που μαζεύετε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και όχι με πραγματικά χρήματα
  • 9 διαφορετικούς χαρακτήρες με δυνατότητα μέχρι 2 βελτιώσεων κατά την διάρκεια του παιχνιδιού
  • Υπάρχουν special επιθέσεις και αντικείμενα που μπορούν να τοποθετηθούν στον δρόμο, απ' όπου περνούν τα τέρατα
  • 9 διαφορετικά όπλα τα οποία είναι: pistol, electron beam, fire fart, adhesive cream, skillet, rocket launcher, dynamite, lethal injection, electric nail gun
  • Power-up για τους χαρακτήρες για αύξηση της περιοχής δράσης, αύξηση της ζημιάς που κάνουν ή της ταχύτητας βολής

Το παιχνίδι μπορείτε να το δοκιμάσετε προτού το αγοράσετε, κατεβάζοντας την δοκιμαστική έκδοση από την σελίδα της AmiBoing, όπου θα βρείτε και περισσότερες πληροφορίες. Το κόστος του στην download έκδοση είναι 16,99 και μπορείτε να το αγοράσετε από το site της AmiBoing ή μέσα από το AmiStore. Επίσης θα το βρείτε σε CD έκδοση μέσα σε DVD κουτί στα online καταστήματα Alinea ComputerAmigaKitAmedia Computer France και Amedia Amiga Store - Spain.

Μπορείτε ακόμα να πάρετε μια γεύση από το παρακάτω video.