From Bedrooms to Billions: the AMIGA years

Διατίθενται για προαγορά στο Vimeo το νέο ντοκυμαντέρ From Bedrooms to Billions: the AMIGA years. Στις 2.5 ώρες που διαρκεί γίνεται μια αναζήτηση της επιρροής της Commodore Amiga σε μια ολόκληρη γενιά προγραμματιστών οι οποίοι πήγαν την δημιουργία video παιχνιδιών, μουσικής αλλά και την έκδοση αυτών σε νέα επίπεδα, κάτι που άλλαξε την συγκεκριμένη βιομηχανία για πάντα!

Αυτή η ταινία, η οποία είναι συνέχεια της 'From Bedrooms to Billions' (2014) αναφέρεται στην κατασκευή της θρυλικής Commodore Amiga, μια αξιοθαύμαστη και πολύ προσωπική ιστορία, την οποία εξιστορούν μερικά από τα μέλη της ομάδας κατασκευής της. Στη συνέχεια βλέπουμε πως μετά την κυκλοφορία της πρώτης Commodore Amiga το 1985 εξελλίσεται η βιομηχανία video παιχνιδιών, η οποία βασίζεται στο νέο της hardware. Πολλά από τα είδη των παιχνιδιών, της μουσικής, των demo και των τεχνικών ανάπτυξης, όπως τα ξέρουμε σήμερα, διαμορφώθηκαν την εποχή της Amiga.

Στις συνεντεύξεις συμπεριλαμβάνονται οι δημιουργοί του Populous, The Secret of Monkey Island, Sensible World of Soccer, Defender of the Crown, Syndicate, Alien Breed, Wings, Shadow of the Beast, Turrican II, The First Samurai, Another World, Flashback και πολλοί άλλοι.

Το ντοκυμαντέρ διατίθενται για προπαρραγγελία από το Vimeo, και θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαΐου. Αργότερα θα διατεθεί σε DVD και BlueRay.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας.