Blocky Skies

Το Blocky Skies είναι ένα νέο παιχνίδι για τις Classic Amiga το οποίο είναι ακόμα υπό ανάπτυξη. Στην δοκιμαστική έκδοση μπορείτε να παίξετε μία πίστα, καθώς και τα εκπαιδευτικά στάδια όπου θα μάθετε πως ακριβώς παίζεται το παιχνίδι. Στο Blocky Skies βλέπετε την εξέλιξη από ψηλά, κατακόρυφα. Ο χαρακτήρας σας μοιάζει με γουρούνι το οποίο κινείται σαν βάτραχος. Σκοπός σας είναι να ακολουθήσετε μία διαδρομή σε κάθε κομμάτι της πίστας, χωρίς να παρεκκλίνετε, γιατί αν γίνει θα είναι και το τελευταίο σας βήμα.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι φυσικά να ολοκληρώσετε την πίστα, περνώντας ένα ένα τα σημεία αναμονής. Πίσω σας η πίστα διαλύεται και εσείς πρέπει να προχωρήσετε ώστε να αποφύγετε να πέσετε στο κενό. Στο δρόμο σας θα βρείτε νομίσματα που πρέπει να μαζέψετε και διάφορα bonus που θα σας βοηθήσουν. Προσοχή όμως, πολλές φορές αυτά έχουν ως σκοπό να σας παραπλανήσουν, είτε καθυστερώντας σας, είτε βγάζοντας σας εκτός πορείας.

Το παιχνίδι βασίζεται κυρίως στην αποστήθιση του κάθε κομματιού της πίστας, όπου με την μέθοδο δοκιμής και αποτυχίας προχωράτε στα επόμενα στάδια.

Οι απαιτήσεις του παιχνιδιού είναι πραγματικά μικρές, καθώς απαιτεί τουλάχιστον 512Kb μνήμης και 68000 επεξεργαστή. Ο προγραμματιστής του όμως σημειώνει ότι υπάρχει περιθώριο βελτιστοποίησης, κάτι που θα γίνει στις επόμενες εκδόσεις.

Αν και σε πρώιμο στάδιο, φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον, με όμορφα χρώματα και πολύ καλή μουσική. Θα το βρείτε σε ADF, σε ISO για το CD32 σας και σε εγκατάσταση για τον σκληρό δίσκο στην επίσημη σελίδα του παιχνιδιού. Στα video παρακάτω μπορείτε να δείτε το παιχνίδι και να πάρετε μια γεύση.