Προπαραγγείλτε το RESHOOT

Το RESHOOT είναι ένα ακόμα νέο παιχνίδι για τις AGA Amiga 1200, 4000 και CD32. Δημιουργός του είναι ο Richard Löwenstein, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο shoot'em up παιχνίδι, το οποίο να θυμίζει τα παλιά παιχνίδια, με πολλούς εχθρούς στην οθόνη. Η ανάπτυξη του γίνεται σε Assembly, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να χρησιμοποιεί όλους τους πόρους του μηχανήματος και να πετυχαίνει 60Hz framerate σε όλη την διάρκεια του.

Δοκίμασα την demo έκδοση στην AmigaOne X1000 με το E-UAE. Δυστυχώς με το JIT ενεργοποιημένο το παιχνίδι παρουσίαζε προβλήματα στα γραφικά του. Αποφάσισα να το δοκιμάσω χωρίς JIT, φοβούμενος ότι θα σερνόταν. Με μεγάλη μου έκπληξη ειδα ότι το RESHOOT είναι ομαλότατο και χωρίς JIT και ταχύτατο. 

Κατά την έναρξη υπάρχει μια οθόνη η οποία είναι φτιαγμένη σε HAM8 mode, με εκπληκτικά χρώματα. Μετά από αυτή έρχεται μια εισαγωγική οθόνη, η οποία σας προτρέπει να πατήσετε το κουμπί στο χειριστήριο σας και να ξεκινήσετε το παιχνίδι. Στο demo έχετε μόνο μια ζωή, κάτι που δεν γνωρίζω αν θα αλλάξει στην full έκδοση. 

Χειρίζεστε ένα "διαστημόπλοιο" το οποίο μοιάζει με σφαίρα η οποία περιβάλλεται από έναν περιστρεφόμενο κύβο, ο οποίος περιστρέφεται πολύ ομαλά, κάτι που μου θύμισε την κουκουβάγια από το Agony. Με την έναρξη του παιχνιδιού οι αντίπαλοι αρχίζουν να καταφθάνουν σε ορδές κι εσείς πρέπει να τους εξαφανίσετε, χτυπώντας τους με το laser σας. Οι κινήσεις τους ακολουθούν ένα μοτίβο το οποίο θα πρέπει να αποστηθίσετε, ώστε να είστε προετοιμασμένοι σε κάθε σημείο της πίστας.

To RESHOOT παίζει άψογα σε μια απλή A1200, αλλά και σε όσες έχουν διαθέσιμο κάποιο επιταχυντή με 68030, 68040 ή 68060. 

Το παιχνίδι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και διατίθενται από την Amiworx για προπαραγγελία σε CD-ROM μορφή και την Amedia Computer. Στο πακέτο θα συμπεριλαμβάνεται ένα 16σέλιδο περιοδικό, με τίτλο Amiga Joker - The Making of RESHOOT, ως φόρος τιμής στο περιοδικό Amiga Joker, όπου ο Richard Löwenstein υπήρξε συντάκτης.

Δείτε παρακάτω και ένα video με το παιχνίδι, για να σας ανοίξει η όρεξη.