Φεβρουάριος 2014

Μια νέα έκδοση του AWeb κυκλοφόρησε, το οποίο ήταν και μια ευχάριστη έκπληξη. Πρόκειται για έναν από τους παλιότερους web browsers που έχουν κυκλοφορήσει στην Amiga, και ίσως ο ταχύτερος. Δυστυχώς η ανάπτυξή του έχει σταματήσει, κι έτσι δεν υποστηρίζει νέα πράγματα, όπως CSS και γρήγορη εκτέλεση Javascript. Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι ένας χρήσιμος browser για παρουσίαση manuals και ξένων websites.

Με βάση μια έρευνα που έκανε ο Harry Sintonen, και μια αναλυτική αναφορά, βρέθηκαν κενά ασφαλείας στο AmiSSL, που επιρεάζει προγράμματα όπως το IBrowse, AWeb, Yam και SimpleMail. Στις δοκιμές του χρησιμοποίησε την έκδοση 3.6 του AmiSSL, που είχε κυκλοφορήσει το 2006. Το AmiSSL βασίζεται σε παλιά έκδοση του OpenSSL και δυστυχώς, διορθώσεις που έγιναν σε αυτό δεν πέρασαν ποτέ και στην έκδοση για το AmigaOS.

Κυκλοφόρησε η έκδοση 3.5 του MorphOS. Σε αυτή την έκδοση έχουν γίνει διορθώσεις σε διάφορα προγράμματα και τομείς του λειτουργικού, αλλά και βελτιώσεις. Προστέθηκε επίσης υποστήριξη για PowerMac 7,2 υπολογιστές, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με PPC G5 και είναι μοντέλα του 2004.

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του WarpView, στην οποία έχουν γίνει αρκετές διορθώσεις προβλημάτων. Το WarpView είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για να βλέπετε φωτογραφίες και εικόνες από κάποιο δίσκο ή μνήμη. Διαθέτει όμως και δυνατότητες επεξεργασίας όπως Crop, αλλαγή μεγέθους, ρύθμιση φωτεινότητας, αντίθεσης και εφαρμογή διαφόρων φίλτρων. Πέρα από αυτό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα να δείξει όλες τις φωτογραφίες ενός φακέλου μεταβαίνοντας από την μία στην άλλη με διάφορα εφέ, πολύ βολικό αν θέλετε να βάλετε την Amiga σας να κάνει μια παρουσίαση φωτογραφιών στην επόμενη εκδήλωσή σας.

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του DiskSalv 4 εντελώς δωρεάν για όσους θέλουν να το χρησιμοποιήσουν. Δημιουργός του είναι ο γνωστός σε όλους μας Dave Haynie, ο οποίος το διέθεσε δωρεάν, μιας και εδώ και χρόνια δεν εξελίσσεται. Επίσης αναζητά και τον πηγαίο κώδικα, ο οποίος θα διατεθεί για όποιον θα ήθελε να πειραματιστεί μαζί του. Το DiskSalv 4 κυκλοφόρησε στα τέλη του 1995, και πρόκειται για ένα από τα πιο δυνατά και πλήρη προγράμματα για διάσωση δεδομένων από δισκέτες και σκληρούς δίσκους.

Μια νέα έκδοση για το AmigaAmp κυκλοφόρησε, ενός από τους πιο σταθερούς και αγαπημένους media players. Το AmigaAmp είναι ένα από τα παλιότερα προγράμματα αναπαραγωγής αρχείων ήχου στην Amiga. Η εμφάνισή του έχει βασιστεί στην εμφάνιση των πρώτων εκδόσεων του WinAmp, κάτι που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Στην νέα έκδοση 3.14 έχουν γίνει διάφορες προσθήκες λειτουργιών και διορθώσεις προβλημάτων.

Η σειρά του AmigaAmp 3.x τρέχει μόνο σε AmigaOS 4, ενώ για το AmigaOS3.x και MorphOS πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις εκδόσεις 2.x.

Κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο DigiBooster 3, ένα πρόγραμμα μουσικής με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας τραγούδια. Συγκαταλέγεται στα προγράμματα τύπου tracker, τα οποία είναι και από τα πιο παλιά στον χώρο της Amiga και όχι μόνο. Είναι διαθέσιμο για τις Classic Amiga με AmigaOS 3, αλλά και για AmigaOS 4 και MorphOS.