Φεβρουάριος 2015

Ένα νέο πρόγραμμα έχει εμφανιστεί στο MorphOS, με το όνομα Calimero. Σκοπός του δημιουργού του, Carsten Siegner, είναι να φτιάξει μια εφαρμογή για επεξεργασία κειμένου και σελιδοποίηση, κάτι που λείπει από τα συστήματά μας. Η τελευταία έκδοση που είναι διαθέσιμη είναι η 0.9 beta, η οποία είναι αρκετά σταθερή, καθώς δεν μου εμφάνισε κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία της, κι ας είναι ακόμα σε beta μορφή.

Κυκλοφόρησε η 6η αναβάθμιση του Hollywood με την ονομασία Epiphany, περίπου τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία της προηγούμενης έκδοσης. Στο Hollywood 6 έχουν γίνει πάρα πολλές αλλαγές και προσθήκες πολλών νέων λειτουργιών. Οι βασικές βιβλιοθήκες αριθμούν κοντά στις 700 συναρτήσεις-λειτουργίες.

Η AmiBoing, γνωστή από διάφορα παιχνίδια που έχει δημιουργήσει, όπως το M.A.C.E. και το Swamp Defence, κυκλοφόρησε ένα νέο παιχνίδι με το όνομα Quartet. Το παιχνίδι έχει δημιουργηθεί από μια εταιρία ονόματι Photon Storm, ενώ η AmiBoing έκανε την μεταφορά στο αγαπημένο μας σύστημα. Το παιχνίδι είναι τύπου Puzzle, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο και εθιστικό. Σκοπός σας είναι να δημιουργήσετε τετράδες από πρόσωπα, είτε αυτά αποτελούνται από το ίδιο πρόσωπο και χρωματισμό, είτε όχι.

Αυτό κι αν ήταν απρόσμενο νέο. Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Directory Opus 4 για το AmigaOS 4. Η νεότερη έκδοση 4.18.41 διατίθεται έπειτα από 2 χρόνια από την αμέσως προηγούμενη κυκλοφορία. Με το AmigaOS 4.1 FE έρχεται η έκδοση 4.18.29 η οποία μπορεί να αντικατασταθεί από την νεότερη. Φυσικά έχουν γίνει διορθώσεις προβλημάτων και δυσλειτουργιών.

Η A-EON Technology ανακοίνωσε την απόκτηση των δικαιωμάτων πώλησης και ανάπτυξης του OctaMED, για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα το AmigaOS, το MorphOS ή το AROS. Έχοντας πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα έχει την δυνατότητα να ξεκινήσει και πάλι την ανάπτυξη του προγράμματος προσθέτοντας νέες λειτουργίες. 

AmiCamp #3 | 21-22 Μαρτίου

Οι ετοιμασίες για το 3ο, κατά σειρά, AmiCamp έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς πολύ σύντομα θα μαζευτούμε ξανά στο γνώριμο χώρο του Found.ation, για να δούμε όμορφα μηχανήματα, να συζητήσουμε για τις εξελίξεις στον χώρο της Amiga και να γνωριστούμε παίζοντας κανένα ποδοσφαιράκι. Στις 21 και 22 Μαρτίου θα βρεθούμε όλοι μαζί, με τα αγαπημένα μας μηχανήματα για ένα διήμερο διαφορετικό από τα υπόλοιπα.