Ιούλιος 2015

Η νέα κάρτα επιτάχυνσης ACA 1221 από την Individual Computers σύντομα θα κυκλοφορήσει. Μάλιστα, το eshop RetroAmi δέχεται ήδη προπαραγγελίες, και φαντάζομαι πως σύντομα θα αρχίσουν να δέχονται και τα υπόλοιπα eshops. Την ACA 1221 την είχε ανακοινώσει ο Jens Schoenfeld πριν λίγες μέρες σε μια εκδήλωση για τα 30 χρόνια της Amiga, που είχε γίνει στο Άμστερνταμ.<--break->

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του AmiKit v8.5, στην οποία έχουν γίνει αρκετές προσθήκες και βελτιώσεις. Με βάση το feedback σε ερωτηματολόγιο που είχε βγάλει online ο δημιουργός του, προστέθηκαν περισσότερα παιχνίδια στο πακέτο. Επίσης, προστέθηκαν ψηφοποιημένα manuals του Directory Opus 5 τα οποία είναι σε μορφή PDF και στα Αγγλικά.

Ένα νέο update του Chrysalis Pack κυκλοφόρησε, το οποίο απαιτεί για την εγκατάστασή του το MorphOS 3.9. Το Chrysalis pack είναι ένα πακέτο με πάρα πολλά προγράμματα για το MorphOS μαζεμένα σε ένα CD. Σκοπός του πακέτου είναι να λειτουργήσει σαν συμπληρωματικό του MorphOS και να δώσει την δυνατότητα σε κάποιο νέο χρήστη να εγκαταστήσει στο μηχάνημά του, γρήγορα και εύκολα, τα καλύτερα προγράμματα για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του AmigaFuture #115 Ιουλίου - Αυγούστου. Το AmigaFuture είναι ένα από τα λίγα έντυπα περιοδικά για τον χώρο της Amiga, το οποίο καλύπτει όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών AmigaOS 4.x, AmigaOS 3.x, MorphOS και Aros. Κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες σε 2 γλώσσες, τα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το αγοράσετε από τα online καταστήματα APC & TCP, AmigaKit και Alinea. Εμείς σας προτείνουμε να γίνετε συνδρομητές ώστε να το βρίσκετε άμεσα στο ταχυδρομικό σας κουτί.

Στην εκδήλωση που έγινε πριν λίγες μέρες για τα 30 χρόνια της Amiga στο Amsterdam, ο Jens Schoenfeld ανακοίνωσε τον σχεδιασμό νέων Amiga υπολογιστών, με την ονομασία Amiga Reloaded, όπως έγινε με το C64 Reloaded. Σήμερα ανακοινώθηκαν, στο wiki της εταιρίας, οι προδιαγραφές του συστήματος και πως ακριβώς θα λειτουργεί. Μιλάνε για μία ή δύο motherboards οι οποίες θα είναι συμβατές με τις Amiga 500 και Amiga 1200.