Επισκεφθήκαμε το φετινό Amiga32

Πριν από λίγο καιρό είχα την χαρά να παραβρεθώ στο φετινό Amiga32. Συνοδοιπόρος σε αυτό ήταν ο Γιάννης Τσίτουρας, ο οποίος με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκε να πάμε στο event όταν ένα πρωινό του Ιουνίου τον κάλεσα στο τηλέφωνο και του το πρότεινα. Για εμένα ήταν και η πρώτη φορά που θα παρευρισκόμουν σε ένα μεγάλο event εκτός συνόρων.

Το Amiga32 γινόταν στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και όλα έδειχναν ότι θα ήταν ένα μεγάλο event. Και δεν μιλάω μόνο για το ότι τα εισητήρια είχαν εξαντληθεί μήνες πριν, αλλά και για το ποιοι θα ήταν εκεί. Μερικοί από τους πρωτεργάτες της Commodore όπως ο Dave Haynie, ο Jeff Porter, ο Ron Nicholson και ο David Pleasance. Επίσης, εκεί θα ήταν μερικές από τις ακόμα ενεργές εταιρείες όπως η Individual Computers, η A-EON Technology, η Hyperion Entertainment, η ACube, η ομάδα ανάπτυξης του MorphOS, το AmigaKit, το Alinea, η Amedia Computer, η FriendUp. η Cinemaware, η Apollo Team, η ομάδα της A1200.net, το Amiga Future, το Return, η Factor 5 και τόσοι μα τόσοι άλλοι.

Αρκετά πράγματα είδαμε εκεί και μιλήσαμε με όσο το δυνατόν περισσότερους από τους παρευρισκομένους. Είδαμε την νέα έκδοση του MorphOS, το νέο Enhancer Package αλλά και την Tabor να τρέχει το AmigaOS 4. Παίξαμε με τα Tower 57, το Alarcity, το Reshoot R και άλλα. Και φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να αγοράσουμε διάφορα καλούδια.

Περισσότερες πληροφορίες και μια εκτενής παρουσίαση θα βρείτε στο 18ο τεύχος του Retro Planet που θα κυκλοφορήσει σύντομα.