Απρίλιος 2021

Σήμερα κυκλοφόρησα την πρώτη έκδοση μιας νέας εφαρμογής που αναπτύσσω για το AmigaOS 4. Πρόκειται για το MediaVault, το οποίο είναι ένα εργαλείο που βοηθά στην ανακάλυψη online ραδιοφωνικών σταθμών από όλο τον κόσμο, με βάση το όνομά του, το είδος μουσικής, την χώρα και την γλώσσα.

Μέχρι τις 5 Μαΐου αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του AmigaFuture #150 Μαΐου - Ιουνίου 2021. Το AmigaFuture είναι ένα από τα λίγα έντυπα περιοδικά για τον χώρο της Amiga, το οποίο καλύπτει όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών AmigaOS 4.x, AmigaOS 3.x, MorphOS και Aros. Κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες σε 2 γλώσσες, στα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το αγοράσετε από τα online καταστήματα APC & TCP, AmigaKit και Alinea. Σας προτείνουμε να γίνετε συνδρομητές ώστε να το βρίσκετε άμεσα στο ταχυδρομικό σας κουτί.<--break->

Κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο Inviyya, το οποίο είναι ένα shoot 'em up που αναπτύχθηκε από τον Michael Borrmann, ο οποίος ξεκίνησε να δουλεύει σε αυτό από το 2017 περίπου. Ο Michael έχει δημιουργήσει τα γραφικά, την μουσική αλλά και τον κώδικα στο παιχνίδι, κάτι αξιοθαύμαστο πραγματικά. Το Inviyya είναι εμπνευσμένο από παιχνίδια όπως το Project-X, το R-Type και άλλα, αν και δυστυχώς δεν πλησιάζει καν στα επίπεδά τους. Ας δούμε όμως το γιατί.

Διαθέσιμο είναι το 4ο τεύχος του νέου Amiga περιοδικού Amiga Addict, το οποίο θα κυκλοφορεί σχεδόν κάθε μήνα. Το νέο τεύχος, το οποίο απαρτίζεται από περίπου 56 πολύχρωμες σελίδες σε A4 μέγεθος, έρχεται σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή, και είναι γραμμένο στα Αγγλικά.

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του AmiKit XE, ειδική για Raspberry Pi 4 και 400, η οποία είναι η απόλυτη διανομή βασισμένη στο AmigaOS 3.x για αυτούς του SoC υπολογιστές. Με αυτή την νέα έκδοση μπορείτε να ορίσετε το Raspberry Pi σας να εκκινεί απευθείας σε AmigaOS περιβάλλον.

Κυκλοφόρησε η τέταρτη κατά σειρά αναβάθμιση του IBrowse 2.5, στην οποία έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις και διορθώσεις προβλημάτων. Σε αυτή την έκδοση έχει γίνει δουλειά στην υποστήριξη iframes, κάτι που προς το παρόν είναι απενεργοποιημένο λόγω προβλημάτων.

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του AmiSSL, η 4.9, σε λιγότερο από ένα μήνα από την προηγούμενη έκδοση. Έχουν γίνει βελτιώσεις στην λειτουργία του και βασίζεται στην τελευταία διαθέσιμη έκδοση του OpenSSL 1.1.1k (25.03.2021). Το AmiSSL project είναι μια συνολική προσπάθεια να δημιουργηθεί μια βιβλιοθήκη για τα συστήματα που βασίζονται στην Amiga (AmigaOS, MorphOS, AROS, κλπ), η οποία χρησιμοποιεί το OpenSSL cryptographic library toolkit.