Cropky

Εισαγωγική οθόνη

Ένα νέο παιχνίδι δημιουργήθηκε για την Amiga με το όνομα Cropky. Ανήκει στην κατηγορία των puzzle games στο οποίο πρέπει να ενώσετε της τελείες που βρίσκονται στο χαρτί με τέτοιο τρόπο που να οδηγήσετε τον αντίπαλο σε αδιέξοδο. Μπορείτε να παίξετε διπλό με κάποιο φίλο σας ή εναντίον του υπολογιστή, αν και στην δεύτερη περίπτωση μου ήταν ακατόρθωτο να κερδίσω έστω και μια φορά. Κανονική σφαγή.

Το παιχνίδι είχε δημιουργηθεί αρχικά το 2011 για το Atari XL/XE, απ'όπου έγινε και η μεταφορά, με πολύ καλύτερα γραφικά και ήχο. Η αρχική ιδέα του παιχνιδιού είναι του Krzysztof "Kaz" Ziembik ο οποίος έδωσε την άδεια της μεταφοράς του στον προγραμματιστή Mariusz "Ramos" Rozwadowski. Ο τελευταίος μαζί με τους Adam Stach (προγραμματισμό), Piotr "Piesiu" Radecki στα γραφικά και Piotr "Pece" Cieślik στην μουσική δημιούργησαν το νέο αυτό παιχνίδι που τρέχει σε κάθε Amiga με τουλάχιστον 1MB Ram. Αίσθηση κάνει το μουσικό θέμα το οποίο είναι βασισμένο στο "Cheri Cheri Lady" των MODERN TALKING.

Το παιχνίδι μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ σε ZIP και σε LHA, τα οποία φιλοξενούν ένα ADF αρχείο, το οποίο μπορείτε να το τρέξετε σε όποιοδήποτε emulator θέλετε ή στην Amiga σας, αφού το μεταφέρετε σε μια δισκέτα.